Campur Dan Padankan Sos Spageti Kimball Yang Jimat
dan Lebih Kaya Dengan Rasa! YAS!
Serbaguna Serta Mudah, Ianya
Amat Sesuai Untuk Hidangan Pasta Dan Masakan Malaysia
Pernah mengidam untuk makan hidangan pasta yang dimasak
di rumah tetapi kekurangan masa dan bajet untuk menyediakannya?
Jangan khuatir, anda tidak
berseorangan!
Masanya telah tiba untuk membuat perubahan dengan menambahkan sedikit Sos
Spageti Kimball yang diadunkan dengan ramuan-ramuan ringkas untuk hidangan
pasta yang mudah untuk disediakan di rumah dan juga lazat!
Kimball merupakan jenama Malaysia yang mempunyai lebih daripada 40 tahun
pengalaman memahami dan menyajikan rasa tempatan yang digemari ramai. Kimball mengetahui
bahawa rakyat Malaysia memang kreatif dalam penciptaan resipi yang
menggabungkan pelbagai masakan yang mempunyai rasa yang benar-benar Malaysia!
Sos Spageti Kimball yang jimat ini telah diperbaharui dan kini mempunyai rasa yang lebih kaya dengan
penambahan lebih tomato dan herba-herba terpilih - menjadikan ia lebih serbaguna
dan amat sesuai untuk mencipta masakan Barat atau Asia.
Sos Spageti Kimball dalam botol 350 gram ini datang
dalam tiga variasi iaitu; Tradisional,
memberikan anda rasa tomato yang lebih kaya; Cendawan, yang mengandungi cebisan cendawan segar yang menambahkan
tekstur pada sos; manakala Selasih dan
Bawang Putih mengandungi pelbagai herba serta rempah yang mampu
menyerlahkan lagi hidangan Itali dan Asia.
Varian sos yang jimat, seimbang dan
serbaguna ini boleh didapati di pasaraya-pasaraya utama di seluruh negara pada
harga RM4.66 setiap botol 350 gram (termasuk GST).
Campurkan sos-sos tersebut dengan pasta Kimball yang hangat untuk
menyediakan hidangan yang ringkas dan cepat atau
jadikan ia hidangan lengkap dengan menambah sayuran, daging atau makanan laut.
Hidangan lengkap untuk empat sekeluarga ini boleh disediakan dengan bajet sekitar RM15 sahaja,
menjadikan ia hidangan ekonomi dan praktikal yang sesuai untuk menangani
kenaikan kos sara hidup.
Seiring dengan kempen ‘Tambah Drama Dalam Masakan’ yang sedang berlangsung, Kimball telah mencipta satu
siri resipi, daripada yang mudah dan ringkas, sesuai untuk masa-masa sibuk, sehinggalah resipi yang lebih
rumit untuk ‘si penggemar memasak’ yang ingin menerokai hidangan yang lebih kreatif
untuk keluarga.
Dengan Sos Spageti Kimball yang lebih
berperisa, anda kini boleh memilih jenis hidangan yang mahu disediakan dengan selesa di rumah kerana
bahan-bahannya boleh didapati di kedai-kedai runcit berdekatan.
Menurut Stephane Vilquin, Pengarah Pemasaran Campbell Soup Southeast Asia Sdn. Bhd.,
Sos Spageti Kimball ini diperbaharui dengan mengambil kira selera Malaysia.
“Kimball memahami citarasa dan gaya hidup rakyat Malaysia yang gemar memasak
hidangan yang lazat di rumah. Daripada kenaikan kos sara hidup dan kekangan
masa para ibu serta sejumlah rakyat Malaysia yang terpaksa mengimbangi
kehidupan berkeluarga, kerja dan pelajaran, ramai di kalangan pengguna memilih
untuk makan hidangan yang sama setiap hari. Kimball amat berbesar hati untuk
menyediakan pilihan hidangan yang jimat tetapi penuh dengan perisa dengan
menggunakan Sos Spageti Kimball sebagai asas. Kimball berharap agar sos spageti
kami yang telah diperbaharui yang serbaguna
dan mudah untuk digunakan akan memudahkan penyediaan hidangan serta merapatkan hubungan
kekeluargaan di meja makan,” kata Stephane.
“Inilah sebabnya kami memperkenalkan kempen ‘Tambah Drama Dalam Masakan’, di mana sos-sos
Kimball ditambahkan kepada semua hidangan untuk menjadikannya lebih berperisa
dan penuh rasa dengan harga yang berpatutan. Kami juga telah memperbaharui sos-sos Spageti ini untuk memastikan ia berkualiti
serta memberikan pulangan nilai yang baik untuk para pelanggan kami. Sos-sos
ini sesuai untuk hidangan Barat seperti pasta atau pizza dan dalam masa yang sama
boleh digunakan dalam penyedian hidangan tempatan seperti laksa, kari, hidangan
nasi dan banyak lagi. Hanya satu kekangan dalam penggunaan sos-sos ini, adalah daya
imaginasi anda!” tambah beliau.
Sebagai tambahan, Kimball turut mencipta resipi yang jimat dan lazat untuk
memberikan inspirasi kepada chef di
rumah dan untuk mereka yang baru mahu mencuba untuk memasak. Resipi-resipi
berkenaan termasuklah Makaroni Keju Bakar yang menjadi kegemaran di kalangan
kanak-kanak dan dewasa; Kimball Penne dan Stew Bayam yang mengenyangkan, terutama
sekali ketika musim hujan dan, Fettuccine Dengan Ayam Bersos Selasih Kimball yang
pastinya menarik untuk deria rasa anda.
MAKARONI KEJU BAKAR KIMBALL
|
|
Bahan-bahan:
·
350g Sos Spageti Tradisional Kimball
·
200g Makaroni Kimball,
di masak mengikut panduan pada bungkusan
·
2 sudu besar mentega
·
2 sudu besar
tepung serbaguna
·
5 batang sosej dipotong kecil sepanjang 1cm
·
200g keju cheddar,
diparut halus
·
Garam dan lada hitam secukup rasa
|
Cara memasak:
1. Cairkan mentega,
kemudian campurkan tepung dan kacau sehingga sebati. Masukkan Sos Spageti Tradisional
Kimball dan masak selama dua minit sebelum diangkat.
2. Masukkan sosej, Makaroni Kimball bersama
separuh daripada keju. Tambahkan garam dan lada hitam secukup rasa
3. Gaulkan adunan dan masukkannya ke dalam
mangkuk kaserol. Taburkan keju selainnya di atas.
4. Bakar pada suhu 200°C untuk15 minit atau
sehingga ia mendidih.
|
STEW PENNE DAN BAYAM KIMBALL
|
|
Bahan-bahan:
·
350g Sos
Spageti Cendawan Kimball
·
400g Penne Kimball,
dimasak mengikut panduan pada bungkusan
·
2 sudu besar minyak
·
1 bawang merah
dipotong dadu
·
400g kiub
daging atau kambing direbus dengan 500ml air (simpan 500 ml stok dan tambah
air jika perlu).
·
2 cawan daun
bayam
·
Garam dan lada hitam secukup rasa
|
Cara :
1.
Panaskan
minyak dan goreng bawang sehinga lembut.
2.
Tambahkan Sos
Spageti, stok, daun bayam dan daging.
3. Masak sehingga daun bayam layu dan
tambahkan garam dan lada hitam secukup rasa
4. Masukkan Penne Kimball dan gaulkan
sehingga sekata. Hidangkan semasa panas.
|
FETTUCCINE DENGAN AYAM BERSOS SELASIH KIMBALL
|
|
Bahan-bahan:
· 350g Sos Spageti Selasih dan Bawang Putih Kimball
· 200g Fettuccine Kimball, dimasak mengikut panduan
pada bungkusan
· 300g dada ayam
· 1 sudu besar serbuk perasa cajun
· 3 sudu besar minyak zaitun
· 4 labu bawang putih dicincang halus
· ½ cawan daun selasih dicincang halus
·
Garam dan lada hitam secukup rasa
|
Method:
1. Perap ayam dengan
garam, lada hitam dan serbuk perasa Cajun. Panaskan dua sudu besar minyak
zaitun dalam kuali dan selarkan ayam hingga masak sepenuhnya.
2. Alihkan ayam daripada api dan hiris
halus
3. Tambah minyak dan gorengkan bawang putih
hingga wangi
4. Tambahkan Sos
Spageti Selasih dan Bawang Putih Kimball, dan panaskan hingga mendidih. Kemudian
masukkan daun selasih, garam dan lada hitam.
5. Hidangkan sos itu
dengan Fettuccine Kimball dan hirisan
ayam.
|
Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Sos-sos Spageti Kimball dan
pelbagai barisan produknya yang lain serta pilihan-pilihan resipi yang jimat
dan lazat, sila lawati laman web http://www.kimball.com.my/, atau log masuk halaman
Facbook https://www.facebook.com/KimballMalaysia/ bagi mendapatkan lebih
banyak maklumat mengenai produk-produk Kimball dan cara-cara untuk memaksimakan
perisa dengan bahan-bahan ringkas yang anda boleh perolehi berdekatan anda pada
harga yang berpatutan!
Comments
Post a Comment